Οι Παραλίες της Δονούσας.

FiroaStudios photo stavrosbeach

ΣΤΑΥΡΟΣ

Τιρκουάζ, διάφανα ρηχά νερά και ξανθή αμμουδιά στην παραλία του λιμανιού. Δύσκολα μπορεί κανείς να βρει παραλία δίπλα από το κέντρο του χωριού τόσο καθαρή και όμορφη.

ΚΕΔΡΟΣ

Οι χάρτες και οι επισκέπτες τον ονομάζουν Κέδρο, οι ντόπιοι όμως τον φωνάζουν Κέντρο. Είναι η μεγαλύτερη αμμουδιά του νησιού με κατάπράσινα νερά, η οποία καθημερινά συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Με τα πόδια απέχει 1 χιλιόμετρο από το κέντρο του νησιού, τον Σταυρό, πρόκειται για οίκοση λεπτά με τα πόδια. Στο βυθό βρισκόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια ένα Γερμανικό πλοίο από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο το οποίο ανελκύσθει πριν λίγα χρόνια. Ένα μέρος από το σκαρί του ξεχωρίζει ακόμα στο βυθό του Κέδρου. ¨Ένα μικρό μπαράκι δύο λεπτά από την παραλία φροντίσει να σας δροσίσει όταν ο ήλιος θα έχει φτάσει ψηλά.

ΛΙΒΑΔΙ

Μεγάλη, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά. Για να φτάσετε έως εδώ έχετε δύο τρόπους. Ο ένας είναι καθημερινά με την παραδοσιακή λάντζα η οποία αναχωρεί από τον Κάμπο το πρωί και σας επιστρέφει το απογευματάκι. Ο άλλος τρόπος είναι οδικώς μέχρι το Μερσύνι και στην συνέχεια από το μονοπατάκι, 15 λεπτά περίπου διαδρομή.

ΦΥΚΙΟ

Μικρή αμμουδιά δίπλα στο Λιβάδι με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα φύκια στο βυθό της θάλασσας κοντά στην παραλία.

ΣΑΠΟΥΝΟΧΩΜΑ

Η πρώτη παραλία της Καλοταρίτισσας, είναι ακριβώς δίπλα στον δρόμο λίγο πριν το χωριό. Πολύ μικρή αλλά αρκετά καλή.

ΜΕΣΑ ΑΜΜΟΣ

Η δεύτερη και κύρια παραλία της Καλοταρίτισσας. Έχει πράσινα νερά και άμμο.

ΤΡΥΠΗΤΗ

Στο τέλος της μέσα άμμου ξεκινά μονοπάτι που σε 10 λεπτά σας οδηγεί στην τρυπητή. Είναι η τελευταία παραλία του χωριού. Αυτοκίνητο δεν έχει πρόσβαση εκεί και είναι ιδανική για όσους προτιμούν την απομόνωση. Το όνομα της το πήρε από τις τρύπες στα βράχια.

ΛΙΜΝΗ

Μία ακόμη απομονωμένη παραλία του νησιού. Είναι στο βορειότερο τμήμα του νησιού. Ένας μικρός κολπίσκος με μία μικρή παραλία. Θα την βρείτε μετά από μισή ώρα περπάτημα σε μονοπάτι που για να το βρείτε καλό είναι να ρωτήσετε κάποιο ντόπιο.

ΒΑΘΥ ΛΙΜΕΝΑΡΙ

Μικρός κολπίσκος μετά τον Κέδρο. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι δυνατή είτε με κάποιο σκάφος είτε με το μονοπάτι που ξεκινάει από τον περιφερειακό δρόμο.

© 2017 Firoa Studios. All Rights Reserved.